2017. december 29., péntek

Évösszegző 2017

Akik már régebb óta követnek, azok tudják, hogy már jó néhány éve, minden egyes év végén összegzem egy kicsit ez eltelt évet, mindemellett pedig előre is tekintek egy kicsit a következőre. Ilyenkor leülök, írok egy listát azokról a dolgokról, amiket el szeretnék érni a jövőben, és átnézem az előző évre írt listámat, és általában nagyon kellemes meglepetések szoktak érni ezzel kapcsolatosan, hiszen így látom, hogy mi mindent elértem már azok közül, amiket terveztem, és amik a mozgatórugóim az adott évben. Nekem valahogy szükségem van erre, hogy tudjam, mi az, ami előre visz, és mi az, ami úgy érzem, hogy jobbá tehetné az életem. Számomra ez ad egyféle értelmet annak, amit csinálok nap mint nap :)

Sokféle gondolatom, elképzelésem volt arról, hogy mit is szeretnék elérni 2017-ben, ezek pedig több-kevesebb sikerrel sikerültek is :) Lássuk, mik szerepeltek a listámon idén! (legalábbis a publikus pontokat :) )
1. Elolvasok 26 könyvet
Nos, ez a pont félig meddig sikerült, ugyanis 20 könyvet olvastam el kikapcsolódási célzattal, és azért voltak mellette szakkönyvek is, bár azokat nem szoktam beleszámolni ebbe, így mondjuk rá, hogy csak félig sikerült teljesíteni. Nos, hogy jövőre menni fog-e a 27 könyv, az majd kiderül! :) Ideje elkezdeni rágyúrni!

2. Megtanulok angolul
Ez folyamatosan megy, és jelenleg ugyan még nem jelenteném ki, hogy tudok angolul, de egyre magabiztosabb tudással rendelkezem, és egyre inkább úgy érzem, hogy előre haladtam. Jövőre cél az, hogy magabiztosan használjam a nyelvet, és végre kijelenthessem, hogy igen, most már tudok angolul középfokon!

3. A párommal elmenni egy olyan helyre, ahol korábban még nem jártunk
Ez pipa :) Több helyen is jártunk, ahol korábban még nem, és amit egy élmény volt ketten bejárni :)

4. Sokat túrázni
Ez szerintem egész jól összejött, ennyit még nem mentem korábban, mint idén, azt hiszem, büszke lehetek magamra, ugyanis több 30 km-es teljesítménytúrán is részt vettem, ami hihetetlen érzés. Szóval kíváncsi leszek, mit tartogat ezen a téren számomra 2018!

5. Egészséges életmóddal kapcsolatos gondolatok
Nos, ezen a ponton nem sikerült olyan jól teljesíteni, mint vártam, de már így is azért mondható javulás, és persze jön az év, az új lendület, szóval 2018-ban újabb lendülettel vágok bele ebbe is! Legyen szó mozgásról, étkezésről, és belső egyensúlyról egyaránt!

6. Bloggal kapcsolatos gondolatok
Ez az a pont, ahol a leginkább azt mondanám, hogy szomorú vagyok (az egészséges életmód mellett természetesen), hogy nem teljesültek úgy, ahogy szerettem volna. Viszont nagyon remélem, hogy idén megugrom azt, amit szeretnék. Elindultam már az úton, és úgy érzem, hogy jó irányba haladok, a kérdés az, hogy meddig jutok :) 

Lássuk számokban a dolgot:
  • Idén 21 bejegyzés volt a blogon, nem meglepő módon januárban és februárban voltam a legaktívabb :)
  • A facebookon bővült a kis csapatunk méghozzá 15 fővel :) (jelenleg 60 főnél járunk)
  • Itt a blogon is 6-an érezték azt, hogy feliratkoznának, hogy ne maradjanak le semmiről (jelenleg 11 főnél járunk)
  • Az instagramon pedig személyes profilom van, szóval azt inkább ne számoljuk :)
  • A legolvasottabb bejegyzésre 228-an voltatok kíváncsiak
  • És eljutottam a Blogger Dayre is! :D
Igen, tudom, ezek olyan kis számok, amik mások számára említésre méltatlanok. Én viszont minden egyes új tagot örömmel köszöntök, és hálával gondolok arra, hogy figyelemmel kíséri a ténykedésem. :) 

Remélem, jövőre még többen lehetünk itt együtt, harmóniában :) Talán én is változok, de miért ne változhatnánk együtt?! :) Köszönöm, hogy velem voltatok 2017-ben, és remélem, hogy 2018-ban is velem tartotok! 

Nálatok hogy telik az év vége?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése