2016. május 29., vasárnap

Bikini Body Program 1. hét

Most, hogy lassan itt a strandszezon, itt az ideje, hogy komolyan vegyük a bikini alakot és ne sumákoljuk el az edzést és a helyes táplálkozást. Így hát én sem voltam rest, és nekiálltam, hogy keressek egy számomra tetsző programot, amit így a vizsgaidőszak kezdetével én is elkezdhetek, hogy a nyár kezdetére szuper formába kerüljek és a strandszezont ne feszengve töltsem. Végül Balogh Rita fitnesz edző programjába kezdtem bele, ami egy elég jól felépített anyag első ránézésre is. És hát korábban volt már szerencsém Rita első DVD-jéhez is (amit ezen és ezen a linken olvashattok el), így kíváncsi lettem, hogy milyen lehet az új anyag. Ez az edzésterv karöltve jár egy jó kis étrenddel is egyébként, amiről majd egy későbbi bejegyzésben írok. 
Az edzésterv négy hetes, és köredzéseket kell csinálni végig. Az edzésterv kezdetén a gyakorlatokat képekkel illusztrálták, hogy lássuk, milyen a gyakorlatok helyes elvégzése. Ezt egyébként jó ötletnek tartom, hiszen a fenének lenne kedve minden egyes gyakorlatot beírni a keresőbe, és megnézni, hogy az pontosan melyik és hogyan is kell meg miként. Ez bizony nagyban megkönnyíti az edzésterv elvégzését. 
A hetekre lebontott edzésterv 12 gyakorlatot tartalmaz, amiket meghatározott darabszámmal és ismétléssel kell a különböző heteken elvégezni. Az első héten 3 edzésnap van előirányozva, ami egyáltalán nem sok, pontosan annyi, amennyit még simán be lehet szúrni a mindennapokba. Én személy szerint még egy kicsit kevésnek is tartottam, úgyhogy ki is egészítettem egy rövid tizenegynéhány kilométeres túrával szakaszosan belefutva az utolsó 4-5 kilométeren. Azonban enélkül is tökéletes lehet azok számára, akik egyébként nem szoktak sokat mozogni. Az egy-egy napi adag ugyanis bemelegítéssel és nyújtással együtt nem volt több 30-40 percnél.
Kellemesen átmozgat és ebben a jó melegben meg is izzaszt. Én pihenő nélkül csináltam, éppen csak annyi idő volt egy-egy gyakorlat között, hogy ránéztem a listára, hogy mi lesz a következő és hány ismétléssel. Szóval erre aztán tényleg mindenkinek lehet ideje :) Ez pedig szerintem az egyik legnagyobb előnye az edzéstervnek. Biztosan hosszabb ideig fog tartani később, amikor magasabb ismétlésszámok lesznek megadva, de most még kellemesen elvégezhető ennyi idő alatt is. A gyakorlatok nem nehezek, de mégis jók és remélem, hogy hatékonyak is lesznek hosszú távon, hiszen ami izzaszt, az csak jó lehet! 
A legfontosabb az, hogy jól éreztem magam a mozgás közben, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle a következő három héten még, és mi lesz az eredmény a 4. hét végén. Ezen a héten a mellette álló egy hetes étrend előirányzatát csak vonalakban tartottam, főként arra figyeltem, hogy a makro tápanyagok nagyjából stimmeljenek, a bevásárlás még várat magára, hogy elkészíthessem az ott szereplő ételeket és tarthassam az étkezéseket, de már nem sokáig. Mutassa csak meg ez az étrend+edzésterv kombó, hogy mit is tud!

Ti követtek valamilyen diétát vagy épp bikini body programot? Mi a véleményetek ezekről? :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése