2016. május 12., csütörtök

5 ok, hogy miért ne hanyagold el a nyújtást

Sokan a nyújtást hanyagolják el a leginkább, ha edzésről van szó. Én sokkal inkább vagyok az a bemelegítés elsunnyogó, mint a nyújtást elhagyó. Öt pontba szedtem, hogy miért nem érdemes ezt a csodás tevékenységet kihagynunk az edzéseink végén, lássuk is!


1. Segít levezetni az edzést.
Ha nem hagyod el a nyújtást, akkor a testednek lesz ideje arra, hogy átálljon a felpörgött állapotból egy nyugodtabba. Azt tudtad továbbá, hogy ekkor is kalóriákat égetsz el, hiszen nem áll meg azonnal a mozgás?

2. Hajlékonyabbá válsz általa.
Biztosan számodra is ismerős az, amikor valaki alig éri el a cipőjét úgy, hogy ne hajlítaná be a lábát. Ha nem sunnyogod el a nyújtást, akkor ez veled sosem fordulhat elő! Arról nem is beszélve, hogy milyen jól jöhet az, ha hajlékony vagy khm... intim helyzetekben ;)

3. Kecsességet ad.
Mindannyian irigykedve nézzük a gyönyörű balerinákat, hiszen olyan csodásan kecsesek. Ha te is minden nap öt percet fordítasz nyújtásra, garantáltan utoléred őket ezen a téren, hiszen segít a megfelelő tartás kialakításában. Na, jó, már az is sokat segít, ha legalább edzés után fordítasz erre egy tíz percet.

4. Elkerülheted általa az izomlázat.
Ha nem sumákolod el nyújtást, akkor elkerülheted a másnapi vagy sokszor akár napokig tartó izomlázat. Ez ugyanis segít az izmok visszarendezésében, ezáltal pedig segít megőrizni az ízületek és a szalagok állapotát.

5. Csökkenti a stresszt.
Az edzéseket követő nyújtás során a nyugodt zene és a lelassulás segít rendszerezni a gondolataidat. Ellazít és ezáltal csökkenti a mindennapok okozta stresszt.

Remélem, ez a rövid poszt titeket is motiválni fog abban, hogy minél többször nyújtsatok, ez ugyanis elengedhetetlenül fontos. Mind a testnek, mind a léleknek egy harmonikus és nyugodt fázis, amely segít lelassítani a rohanó hétköznapokat. Ha minden nap csak öt perced van mozgásra, akkor ajánlom a nyújtást, amely minden testrészedet karban tartja!

Szép napot!

Nóra

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése