2015. május 11., hétfő

Vivicittá Városvédő futás Pécs

Idén szerencsémre elég sok olyan sportolási lehetőséget biztosít Pécs városa, amelyeken jómagam is szívesen részt veszek. Így jutottam el a Vivicittá Városvédő futásra is még egy hete, közvetlenül a Nivea fitness napot követően. A táv 2,8 km volt, ami nekem szerencsére nem okozott olyan különösebben nagy gondot, hiszen egész jó edzettségi állapotban vagyok a lassan rendszeressé váló futásoknak köszönhetően. (Most már minimum heti 1 futóedzés mindig megvan.) A regisztrációt követően megkaptuk a pólóinkat, amiből sajnos már csak XL-es méret volt, szóval kicsit viccesen néztem ki :D De azért lehetett rajta segíteni néhány csavarintással. Nos, a tanulság az, hogy legközelebb mindenképp előre kell regisztrálni a neten, és akkor személyre szólóan elrakják nekünk a pólókat előre :) 
A pólózást követően egy közös bemelegítés következett, amin jól átmozgattuk minden porcikánkat. Hihetetlenül jó volt látni, ahogy 4120 ember együtt mozog, és együtt melegít be a mozgás öröméért és a városért. Ezt követően jött egy kicsit bonyolultabb rajthoz állás, amit nehezített, hogy rengeteg kisiskolás volt az iskolákat képviselve, így vigyázni kellett, nehogy túlságosan közéjük keveredjünk :) (Nem mintha lassabbak lennének nálam :D)
Mégis az volt a legjobb érzés, amikor együtt számoltunk vissza és együtt indultunk neki a távnak, végig szuperül éreztem magam, és azért kihívást is jelentett olyan szempontból, hogy nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy több emelkedőn is felfussak. Sajnos a jelenlegi futókörömben csak az elején van egy dupla emelkedő, és utána már csak lefelé és egyenes pályán futok. Itt viszont emelkedő, leejtő majd ismét emelkedő következett, ami számomra még szokatlan volt egy kissé. De most már legalább ezt is kipróbáltam. A távon végül 20 perc 44 mp alatt teljesítettem, ami pontosan dupla annyi, mint az első női befutóé. De én ettől függetlenül büszke vagyok magamra, hiszen ezelőtt még sosem vettem részt ilyenen. 
A beérkezést követően mindenki kapott egy Ice teát és egy Knopperst, ami így fél 12-kor pont jól jött, hogy hazáig kibírjam evés nélkül :D (és természetesen néhány mintát is bezsebeltem, hiszen sosem lehet tudni, mikor kell majd kipróbálnom egy-egy ilyet, hogy használ-e) 
Szuper kezdeményezésnek tartom ezt a futást, mert rengeteg iskola vett részt rajta, és igen értékes nyereményekkel lettek gazdagabbak. Ilyenért az ember lánya szívesen ad ki több pénzt is :)
Ti voltatok már városvédő futáson? Egyáltalán, próbálkoztatok már ilyen futóversenyekkel? :)

Puszillak Titeket, Nocy :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése