2015. június 27., szombat

Intervall edzés otthon is! :)

Egyre nagyobb szerelem alakul ki köztem és az interval edzések között. Nem tudom, hogy ez miként alakulhatott ki, de hogy eszméletlen örülök neki, az tuti! (bár gyanítom, hogy sokat köszönhetek a Tone it up lányoknak, akik az első, általam kipróbált ilyen típusú edzést töltötték fel) Ezek az edzések általában nálam viszonylag rövidek, de hogy megizzadva és fáradtan, az erőm végére járva végzem, az biztos. Valóban hatásosak, hiszen én még nem gyakran találkoztam olyannal, hogy 20 perc elteltével úgy megizzadjak, hogy csak csurogjon rólam a víz. De tényleg, most aztán végképp nem túlzok. Komolyan, nagyon ajánlom mindenkinek, akinek csak napi 20 perce van a mozgásra. Kellően átmozgat és fejleszti az izmainkat is, arról nem beszélve, hogy milyen pozitív hatása van ennek a típusú edzésnek az állóképességünkre. Minden szempontból tökéletes edzés, nyáron pedig amúgy is nehezebben vesszük rá magunkat a mozgásra, szóval akkor az már legyen kíméletlen.
Nincs ez másként nálam sem, és a mai napom is ennek a jegyében telt el. Egyszerűen nem volt kedvem megmozdulni sem, nem hogy edzeni... Aztán átgondoltam a hetem, és rájöttem, hogy ideje valamit kezdenem magammal, hisz szükség van legalább heti három edzésre. Egy még hibádzott (és már péntek van..), így hát úgy gondoltam, körülnézek a kedvenc videóim között, amik természetesen a Tone it up videók, mi mások... Akik már unják őket, azok most nyugodtan kattintsanak odébb, mert bizony megint tőlük hozok egy videót. Aki viszont még nem, azt figyelmeztetem: új kedvenc lesz a láthatáron! :)


A videó előtt mindenképp muszáj bemelegíteni, de ez nem hiszem, hogy gondot jelentene, csak tegyétek be a kedvenc számotokat, és kezdjetek neki. Kellően felpörget, jó hangulatba hoz, és megalapozza a szívritmusunkat is. Kezdjétek egy kis belégzéssel, folytassátok nyak-váll-törzs és boka körzésekkel, majd fejezzétek be egy kis tombolással és táncolással. És már meg is van a bemelegítés! Igaz, ez nem a legprofesszionálisabb, de legalább átmozgatjuk vele magunk, és megelőzzük, hogy megsérüljünk :) 
Ezt követően pedig jöhet is a videó! Azt mindenképp kalkuláljátok bele, hogy eszméletlen megterhelő, és semmiképp nem ajánlom kezdők számára. Még rajtam is kifogott egy-egy gyakorlat. A videó egyébként körülbelül a felénél kezd el bevadulni, hogy pontos legyek 10 és fél percnél. Aztán jön egy lazább és számomra könnyebb gyakorlat és onnan kezdve nincs megállás. Gyilkos, de hatásos gyakorlatok következnek, amik nem kímélnek minket. 
A kedvenc gyakorlatom egyébként a négyütemű, felugrásos gyakorlat. Fúúúh! Az nem semmi! De tényleg nem! :) A végére teljesen kipurcantam, de azért még rávettem magam arra, hogy lenyújtsak. Közben pedig hidratáltam néhány pohár vízzel is. 
Igaz, nem a mai volt a leghosszabb edzésem mostanában, de ettől függetlenül én imádtam, és örülök, hogy nem maradtam a tunyulásnál, pedig higgyétek el, nagyon-nagyon csábító volt a gondolat! :)

Ti mit edzettetek ma? :) Ki fogjátok próbálni ezt a videót? :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése