2015. október 29., csütörtök

Kosswell professional Macadam olaj TESZT

Ez az olajat még hónapokkal ezelőtt vettem, így azt hiszem, épp itt az ideje, hogy írjak róla Nektek. Az a helyzet, hogy amikor januárban eszeveszett keresgélésbe kezdtem az olajok terén, egyszerűen elvesztem a kínálatban. Jobbnál jobb termékek sorakoznak most már a drogériák polcain, nem beszélve arról, hogy mennyi félét-fajtát rendelhetünk az internetről. Tudom, tudom, ez nem csak a hajolajoknál van, hanem más termékeknél is, de nálam itt végképp nehéz volt a döntés. Egyszerűen nem tudtam, mi lehetne az ideális a számomra. Így aztán amikor végre eljutottam fodrászhoz, azonnal nekiszegeztem a kérdést: Mit ajánlana nekem? Úgy voltam vele, hogy nála jobban senki nem tudhatja, hogy mi lenne a jó az én hajamra, sokszor vágta már, ismeri, tudja, milyen kezelni és miként viselkedik. Nem beszélve arról, hogy tudtam róla, hogy ő nem az a fajta, aki bármi rosszra rábeszélne. Így került hozzám a Kosswell professional Macadam olaja, ami azóta is nagy kedvencem.
Először nem hittem, hogy csodákat tehet a hajammal, később azonban kiderült, hogy mégis. A termék konkrétan macadámia dióolaj, amit a a makadám diófa terméséből nyernek ki. Gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban és antioxidánsokban. A csomagolás továbbá még azt ígéri, hogy nagyon gyorsan bejut a hajszálak belső szerkezetébe és hogy belülről táplálja azokat. Már az első használat után tartós kondícionálást és fényt ígér anélkül, hogy nyomot hagyna.
És hogy ebből mit tart meg? No, erre is mindjárt fény derül! :)
Ez egy szuper termék, az állaga viszonylag sűrű, ahogy azt a legtöbb olaj esetében már megszokhattuk. Viszont a tenyerünkben könnyen felmelegszik és eloszlik, így a felvitele könnyű. Én a hajam közepétől kenem fel, a hajtőbe sosem rakok, mivel sajnos elég hamar zsírosodik tőle. Minden hajmosás után a törölközőszáraz hajra használom, azonban emellett még használható száraz hajon is, hőkezelés (tehát hajvasalás vagy hajsütés) előtt is. Remekül védi a hajszálakat ilyen esetben is :) Úgy vettem észre, hogy egyáltalán nem nehezíti el a hajszálaimat, nem lapítja le, sőt, inkább fénylővé és erőssé teszi azokat. Az a helyzet, hogy csodákat művelt a hajammal. Valóban már azonnal érezhető a hatása, kisimítja, fényessé és könnyen kezelhetővé teszi a fürtöket. Göndör hajúak számára nem ajánlom, inkább akkor, ha nem ragaszkodnak a fürtjeikhez. Nekem például szinte teljesen kisimította a lány hullámaimat. Vagy ha hajmosás után közvetlenül nem is tesz így, másnapra már biztosan :)
Szóval aki egy olyan ápolót keres, ami segít a hajunk rendezésében, annak ez tökéletes. Tényleg nem hagyja, hogy gubancolódjon, és miután megszárad a hajunkon, egyáltalán nem észrevehető, hiszen a hajunk teljesen magába zárja. Többször használtam már S.O.S. megoldásként is, amikor extra szárazak voltak a hajvégeim, eszméletlen, hogy mit tett vele! Egyszerűen néhány perc alatt rendbe hozta a hajvégeimet, amik össze-vissza álltak. Nagyon-nagyon szeretem, és a fodrászom is megjegyezte, hogy sokkal jobb a szerkezete a hajamnak, amióta ezt használom, arról nem beszélve, hogy egyre kevésbé törik. Én legalábbis ennek a csodának tudom be a javulást. Az a helyzet, hogy mást nem nagyon használtam (sampont nem váltottam, más hajpakolást vagy egyéb termékeket pedig nem használtam), így biztos lehetek abban, hogy a javulást ez a csoda okozta. 
Oh, és természetesen a legfontosabbat hagytam a legvégére: sokkal gyorsabban nő a hajam azóta, hogy ezt alkalmazom, és az illata valami fenséges. Egyáltalán nem tolakodó, hanem inkább visszafogott és elegáns. Amikor a kollégiumban először használtam, a lányok szinte azonnal felkapták a fejüket, hogy minek van ilyen jó illata. 
Az egyetlen negatívuma az ára és az, hogy nem olyan könnyű beszerezni. Ez a drága sajnos nekem 5.000 forintba került, így egyáltalán nem beszélhetünk alsó kategóriás termékről. Viszont pozitívuma, hogy nagyon kevés is elég belőle, így hosszú-hosszú hónapokra elegendő. Én január közepe óta használom, és eddig a háromnegyede fogyott el, pedig higgyétek el, nyüstölöm igen rendesen! :) Főleg mióta ombre hajam lett, mert a festék igencsak kiszárította a hajszálaimat. 
Mi a véleményetek a termékről? Használtátok már? Hogyan ápoljátok a hajatok? 

Minden vélemény számít, így kérlek, oszd meg velem a tapasztalataid! Ha pedig tetszett a blogbejegyzés, mindenképp iratkozz fel a blogra, és lájkold a facebook oldalamat is, ahol még több frissítéssel várlak Téged! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése