2016. január 1., péntek

2016 margójára

Eltelt egy év, el sem hiszem, hogy már 2016 van, hiszen szinte még csak most vágtunk neki 2015-nek. Nem vagyok az a fogadalomtevő, az a helyzet, hogy sokkal inkább hiszek a célokban mint a fogadalmakban. A fogadalmak valahogy mindig derékbe törnek, viszont a célok... azokért küzdünk, azt mindig igyekszünk elérni. Éppen ezért írok minden év elején egy listát a céljaimról. Hiszek abban, hogy a gondolatoknak teremtő erejük van, és hogy bizony ez segít abban, hogy elérjem őket. Így hát immáron második éve már le is írom őket.
Sok minden szerepel az idei listán, ami még csak fejben készült el, írásban még nem - de ami késik, az nem múlik. Valahogy ez a bejegyzés úgy felkészít az új évre, arra, hogy igenis eltervezzem, megtervezzem, mit szeretnék elérni 2016-ban, mivel leszek több az év végére, és mi lesz az, ami tavaly elmaradt, de idén ismét felkerül majd a listára, hogy végre ki is húzhassam onnan. 
Szerepel a terveim között tanulással kapcsolatos dolog, étkezéssel kapcsolatos és természetesen utazni is szeretnék...
Rengeteg minden, de hát ugyebár 365 lapot kell megtöltenünk a következő év könyvében, szóval kell is ennyi minden! Nem telhet úgy el ennyi idő, hogy ne hagyjunk magunk mögött valamit, hogy ne tapasztaljunk meg valami újat vagy épp hogy ne tanuljunk meg valamit. Az élet úgy szép, ha azt megtöltjük mindennel, ami számunkra fontos, úgyhogy az idén én sok mindent tervezek, hogy év végén legyen mit összegezzek! 
2015-ben olyan dolgokat tanultam és olyasmiket változtattam meg az életemben, amire igen nagy szükség volt. Azt hiszem, sikerült elég jól összhangba jönnöm magammal, ennek pedig megvan az eredménye is. :) Egyszerűen jobban érzem magam, boldogabb vagyok. Szeretek önmagam lenni, szeretem azt tenni, amit élvezek és szeretek teljesen spontán lenni. Szeretek néha nem tervezni, egyszerűen csak élni a velem szembejövő lehetőségekkel, hiszem, hogy néha erre is szükség van.
És hogy milyen céljaim vannak pontosan az idei évre? Csupa olyan, amit nektek is ajánlok, szóval amit szerintem nem szabad kihagyni 2016-ban:

1. Látogass el egy vagy több idegen országba!

2. Tanulj meg rendesen egy idegennyelvet!

3. Menj el kirándulni legalább egyszer!

4. Tégy meg valamit, amit már évek óta csak halogatsz: kezdj el egy tánckurzust, menj el egy vidámparkba, vagy bármi!

5. Olvass el annyi könyvet, ahány éves vagy most!

Ez egy olyan ötös lista, ami simán teljesíthető (na, jó, csak majdnem), de egy kis akarással, úgy hiszem, hogy bárki képes rá! :)

Gyönyörűszép évet kívánok és rengeteg új élményt!

Nóra
This entry was posted in

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése