2016. január 19., kedd

Tone it up kihívás 1. hét

Aki már egy jó ideje követi a blogomat, az tudja, hogy nagyon szeretem, mit nagyon szeretem...
imádom a Tone it up lányok youtube videóit és gyakorlatait. Nem igazán vettem még részt kihívásban, azonban az év elején úgy éreztem, hogy itt az ideje, hogy belevágjak végre egybe! Nem lesz könnyű... Nagyon nem... Így az elején még hagyján, amíg szünetem van, de ha beindul az egyetem, egyelőre nem tudom, hogyan fogom tudni kivitelezni, de megcsinálom! Akárhogy is, de meglesz - bár egy kicsit az én ritmusomra szabom majd valószínűleg (sőt biztosan)... :)
A kihívás első hete, amit követek, EZEN a linken érhető el, ezeket az edzéseket csinálom végig, illetve hát majdnem :) De majd meglátjátok, hogy miért írom ezt. Én a kihívás kezdetéhez képest egy héttel később vágok neki, és számotokra is mindig egy ilyen heti összesítő kerül majd ki az oldalra, amit minden nap szorgosan gépelek majd be. Úgyhogy vágjunk is neki!

Hétfő
Az első nap mindjárt belevágunk a közepébe és egy HIIT edzéssel (azaz magas intenzitású intervall edzéssel) indítunk. Erről a videóról egyébként már korábban itt írtam nektek, de meg kell mondanom, hogy azóta sem lett könnyebb :D Továbbra is meg kell szenvedni minden egyes percért, de úgy érzem, hogy megéri. A videó felénél már folyt rólam a víz, és igencsak kihívás volt, hogy ne álljak meg és adjam fel. Meg kell mondjam, hogy igencsak eltunyultam ebben a karácsony-újév-vizsgaidőszak mizériában :) De pontosan ezért jó ez a kihívás most nekem. 
Nem ragozom tovább, szuper ez a videó, mindig "öröm" ezzel dolgozni :)

Kedd
Elérkezett a hét második napja, én pedig ismét elővettem a listát, letöltöttem a jó kis edzéstervet pdf formátumban, aztán neki is vágtam egy random spotify zenelista mellett :) Bemelegítéssel és nyújtással együtt egy jó háromnegyed óráig tartott az edzésterv véghezvitele, de majdnem volt az 1 óra is. Jól átmozgatott az egész edzés, nem mondom, hogy élveztem, mert körülbelül a 6. vagy 7. gyakorlatnál már majd meg haltam, de nem baj :D Mondjuk úgy, hogy akkor élveztem, amikor már a nyújtásnál voltam. Mert ez bizony azt jelentette, hogy ma is megcsináltam :) Egyébként az edzésterv jó volt, jól átmozgatott, bár az tény, hogy csak a kis súlyzóm volt nálam, amivel nem volt akkora kihívás, szóval érdemesebb egy nagyobbhoz nyúlni :) Tetszett, hogy volt benne minden: egy kis has, egy kis láb, egy kis kar... :) Bár az tény, hogy ez az edzés nem csak egy testrészre irányult, én mindenképp ajánlom, mert nekem ez nagy kedvencem, imádom az ilyen edzéseket, mert valahogy felfrissülök tőle. Szóval szuper nap volt, ezt is túléltem, jöhet az a holnap!

Szerda
Nos, az a nagy büdös helyzet, hogy szerdán egyrészt lusta voltam, másrészt pedig marha fáradt, úgyhogy csaltam, és szerdán nem edzettem. Csúnya vagyok és csaló, de felvállalom. Ilyen is kell, nem lehet azonnal belevágni a közepébe, és így is jó vagyok, szóval belefért.

Csütörtök
Mivel a szerdát így elódáztam, ezért ma nem kíméltem magam. A két nap mixét hajtottam végre, mivel még mindig nem voltam hajlandó beruházni a DVD-re, szóval jött az, hogy dolgozok abból, ami elérhető :)
Így hát először a fittball labdás edzést csináltam meg, bár az igaz, hogy nekem személy szerint itt a koliban nem állt rendelkezésemre ilyen labda. Szóval jött az, hogy előveszem a kreativitásom, és átalakítom kicsit a gyakorlatokat. De a lényeg, hogy megérte, mert igazán jól esett, és így is egy jó kis gyakorlat lett belőle :)

Egyáltalán nem volt megerőltető eddig az adag, de akkor jött az, hogy én még egy kicsit teszek hozzá, szóval elővettem a másik gyakorlatsort, amit EZEN a linken érhettek el. Na, ez után jelentem én kész voltam totálisan. Jól meghajtottam magam, és az a helyzet, hogy utána percekig csak ültem és bambultam magam elé, még megmozdulni sem nagyon akartam... (nem mintha tudtam volna)
Úgyhogy így is bőven elégedett lehettem magammal, úgy gondolom. Egy jó kis fél órás edzés volt így ezen a napon, plusz a nyújtás :) Én élveztem, és elégedett is lehetek magammal, úgy gondolom. Aztán majd elválik.
Ez volt a héten a 3. edzésnapom, kezd durvulni a helyzet, mert hát még csak csütörtök van. No, jöjjön az a holnap, és meglátjuk, mi a helyzet! :)

Péntek
A péntek egy újabb változtatást hozott a programba. A kollégiumban az egyik kedves blokktársam hastáncol már évek óta. Én pedig mindig kérem, hogy tartson nekem néhány órát, kicsit tanítson engem :) Most végre elérkezett a nap, úgyhogy egy körülbelül másfél órás hastánccal lettem gazdagabb ezen a napon. Garantáltan átmozgat és megizzaszt, szerintem tökéletes leváltása volt az edzéseknek :)

Szombat-Vasárnap
Lehetne azt mondani és gondolni, hogy elfogyott a lendületem, de igazából nem :) Beláttam azt, hogy egyszerűen nem képes a szervezetem arra, hogy ilyen gyorsan átálljon erre a megterhelésre, így ezeken a napokon pihenőnapokat iktattam be, mert arra is szükség van. Így is úgy érzem, hogy tökéletesen teljesítettem a saját magamnak kiszabottakat. A héten 3 edzésnapom volt, amit a Tone it up lányokkal csináltam meg, és plusz egy hosszú táncos lelazulós edzés :) Ez akárhogy számolom, összesen 4 nap a 7-ből, ami szerintem nagyon jó arány.
Nagyon kíváncsi leszek a következő hétre! Remélem, sikerül hasonlóan jó eredménnyel zárnom a hetet! :)
Ki tart velem? Csináljunk magunknak egy jó kis kihívást, de igényekre és edzettségi szintre szabva!

Gyönyörű szép napot,

Nóra

2 megjegyzés:

  1. Mintha én írtam volna a bejegyzést! Sajnos nekem se sikerült mind a hét napot végig edzenem, mint ahogy elképzeltem, de ahhoz képest, hogy mostanában szinte semmit nem mozogtam, elégedett voltam a teljesítményemmel. Nálam is az volt a probléma, hogy rögtön belecsaptam a közepébe, de egyáltalán nem bírtam a megterhelést...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy nem vagyok egyedül a problémával, de szerintem az utolsó hétre menni fog! Vagy legalábbis az edzettségi szintünk jobb lesz :) Szuper vagy, hogy belevágtál, ne add fel! :)

      Törlés