2015. február 11., szerda

Egyszerű, szívecskés manikűr Valentin napra (lépésről lépésre)

Sziasztok!

Nem sokára itt a Valentin nap, amit ugyan mi a párommal nem tartunk, de ez még nem tart vissza attól, hogy feldíszítsem a körmeit :) A múltkor találtam az interneten egy képet, ahol valami hasonló volt, én pedig úgy gondoltam, hogy ezt mi is könnyedén elkészíthetjük magunknak! Nincs is másra szükségünk, mint néhány körömlakkra és egy pontozóra. 
Én alapnak két rétegben felvittem az Astor Perfect Stay körömlakkját a 604 just fabolous színben. Ezt a körömlakkot egyébként nem szeretem különösebben, mert eszméletlenül hamar megpattan a körmön, holott 10 napos tartást ígér. Nos, nálam ez fedőlakkal is maximum 4 napot jelent, szóval csodákat nem lehet tőle várni, de a színe gyönyörű, így szívesen nyúltam ehhez, amikor arról volt szó, hogy kreáljak valamit a körmömre.
Nos, miután megszáradt mindkét réteg, egy fültisztító pálcika segítségével tisztítsuk meg a körmök szélét, hogy ne maradjon a bőrön felesleges körömlakk. Tudom, hogy ez hamar lekopik, de egyáltalán nem esztétikus látvány. Lányok, ez mindössze fél perc, egyáltalán nem sok :)
Ha mindezzel megvagyunk, akkor jön a pikantériája a lakkozásnak. Vegyük elő a pontozónkat (én ehhez az Essence kétvégű pontozóját használtam), cseppentsünk néhány cseppet egy papírra a körömlakkból, majd tegyünk egymás mellé két pontot  a pontozóval a körömre úgy, hogy azok egy cseppet fedésben is legyenek. Ehhez érdemes a pontozó vastagabb felét használni, hogy kicsit ducibbak legyenek a pöttyeink. Majd pedig a pontozó vékonyabb felét egy kicsit szintén bekörömlakkozzuk, és összekötjük alul a két pontot, és óvatosan lefelé húzva kialakítjuk a szív formát úgy, hogy a végét folyamatosan elvékonyítjuk. És már kész is van a szív minta, amelyből a körmötök nagyságától függően tegyetek a körömre. Végül pedig miután megszáradt, fixáljátok ezt egy fedőlakkal a hosszan tartó hatás kedvéért. A szívekhez én az Essence nude glam körömlakkját használtam 05 toffee to go színben, a fedőlakk pedig szintén egy Essence darab. :)

Remélem, tetszett Nektek ez a körömlakk-ötlet, és Ti magatok is elkészítitek (még akkor is, ha nem feltétlen Valentin napra). Ha így tesztek, akkor mindenképp mutassátok meg azt nekem a facebookon! :)

Puszillak Titeket, Nocy

2 megjegyzés: