2016. február 1., hétfő

Tone it up kihívás 3. rész

Ismét elkezdődött egy újabb hét, én pedig egyre nehezebben és nehezebben tartom az iramot. De az
tuti, hogy határozottan kezdem jobban érezni magam. Persze azért még odébb van az, hogy egy fittebb kiadásommal találkozzak, akinek ennél jóval tónusosabb a teste, de rajta vagyok az ügyön. Remélem, hogy jó úton haladok. :)
Ez már a harmadik hét, ami kicsit lazulósabban és kevésbé motiváltan indult, mint a korábbiak (ezeket ezen és ezen a linken érhetitek el). A jelenlegi heti adagot pedig ismét a Tone it up lányoknak köszönhetjük! Nézzük is!

Hétfő
Az a helyzet, hogy hétfőn eszméletlen sok meló zúdult rám, így hát nem is edzettem. Persze ha megszakadok, tuti tudtam volna rá időt szakítani. De aztán jöttek az olyan gondolatok, hogy jaj, én még ráérek, még csak hétfő van, még előttem az egész hét! Az még hat nap, rengeteg idő, annyi alatt simán összehozok 3-4 edzést, nem jelenthet problémát... Ez persze megbosszulta magát a következő nap (mert miért is ne jöhetne Murphy? :D)

Kedd
Ezen a napon a délelőttöt lazulással töltöttem, főként az ágyban fekve, így hát  nem is jutott eszembe kikászálódni onnan. Aztán eljött a délután, én pedig végre nekiálltam dolgozni... Hát nem mondom, a nyakamba zúdult egy rakat meló, amit bőven megcsinálhattam volna délelőtt. De neeeem, mert én már megint mit csináltam? Henyéltem kérem szépen! Mondván, hogy de én ezt megérdemlem meg hasonlók. Hát nem, mert így nem jutott idő az edzésre, aminek lassan már ideje lennie átváltania szenvedésből igazi szenvedéllyé, de egyelőre csak nem akar az lenni! Na, majd holnap! :D

Szerda
Végre, éljeeen, itt a szerda! Ma megtöröm a jeget felkiáltással indultam el az egynapos beugrós melómba, ahonnan egész korán hazaértem, így még volt időm erre-arra. Egészen addig azt hittem, hogy időm mint a tenger, amíg el nem érkezett az este 9 óra. Itt viszont az asztalra csaptam, és úgy döntöttem, hogy nem, a mai napot én már nem engedem el! Nem és nem vagyok hajlandó megint henyélni és kihagyni egy fontos napot. És milyen jól tettem! El sem tudom mondani, hogy mennyire! Eszméletlen jól éreztem magam edzés közben, és az a helyzet, hogy elkezdtem kicsit élvezni, amit tegnap még csak vártam és amire vágytam, az ma elérkezett. Élveztem, hogy dolgoztatom az izmaim és valahogy éreztem az elindulgató változást is. Hogy egyre inkább feszülnek edzés alatt az izmaim. Mert vannak azok is! Igen, egyre jobban feltűnnek. Ott vannak azok, csak ki kell belőlük erőszakolni a látszatot.
Két edzést is csináltam, amikor végre este 10-kor a bemelegítést követően nekiálltam az edzésnek. Az elsőhöz már volt szerencsém a program során. Ez egy eredetileg kettle belles edzés, de simán megvalósítható anélkül is :) Egyszerűen csak fogjuk a kis kézi súlyzóinkat, és kettővel csináljuk egyszerre, hogy azért mégis legyen egy kis súlya. Nekem nagyon tetszett, és az a helyzet, hogy itt jöttem rá, hogy én voltaképp szeretek karra, vállra és hátra edzeni. Eddig ez nem volt rólam elmondható, de egyre inkább vonz ez is. Nem tudom, hogy mi ennek az oka, de gyanítom, hogy a cuki integető hájam az, ami marhára zavar, főleg, ha fotókon látszik. Blöe! Még jó, hogy ez a videó erre tökéletes megoldást nyújt!

Ezt egy rövidebb videó is követte, aminek a végén remek nyújtási gyakorlatokat is láthattok. Ugye tudjátok, hogy azt soha, semmilyen okból kifolyólag nem lehet kihagyni?! Ugye sosem hanyagoljátok el?? Nem szabad, nem és nem. Ezzel a kis videóval kiegészítve egyébként egész kellemesen éreztem már magam. Meglepően jól és energikusan. A fene számított arra, hogy az egész napi talpalás és korán kelés után én majd este 11-kor még pörögni fogok és ezerrel ezt a bejegyzést gépelni? Hát hogy én nem, az tuti, aztán mégis. Nagyon örültem, hogy végül erre esett a választásom a felkínált alternatívák közül. Ez a kettő így együtt maga volt az álom. Rövid, de mégis átmozgató, és nem olyan nagyon könnyű. Jól átmozgatott, kiemelten a combizmaimat és a karizmaiat :) Bátran ajánlom Nektek is!


Csütörtök
Ma bizony ismét elmaradt a mozgás, sajnos nem igazán tudtam erre időt szakítani, mivel a párom egy kedves barátja ma érkezett haza Angliából, így hát ma én úgy döntöttem, hogy van, amit nem lehet kihagyni, mégpedig egy este azokkal, akiket ritkán lát az ember lánya, megéri az áldozatot  :)

Péntek
Mivel ma is a tegnapi állt fent, ezért a pénteki edzést egy kiadós sétára váltottam, ami határozottan jól esett. Igaz, nem izzadtam le, nem végeztem olyan intenzív mozgást, mint ami elvárható lett volna, ám még így is jól jártam. Hiszen egy fél-egy órás séta simán felér azzal, mintha edzettem volna, ráadásul olyan eszméletlen fáradt vagyok a héten, hogy élni sincs kedvem, így a séta a napsütésben tűnt a legjobb mozgásformának mára. Én mindig úgy gondolom, hogy semmit nem lehet ész nélkül csinálni. És ha a testem jelez - márpedig jelzett az elmúlt napokban igen sokat (megfázás, köhögés, ami nem javul egy cseppet sem), akkor azt nekem muszáj figyelembe vennem. Így hát így tettem, csak egy kis sétára mentünk a friss levegőn.

Szombat
A megfázás és köhögés a tetőfokára hágott ma. Én nem tudom, mi van a levegőben, de hogy semmi jó, az biztos! Szerencsére a párom nagymamája segített rajtam, ugyanis egy szopogatós Isla tablettával megdobott minket. Azt mondta, próbáljuk ki, csodát fog tenni. No, meglátjuk, remélem, holnapra jobb lesz a helyzet, mert ezt az edzés nélküliséget már kicsit kezdem megelégelni. Kicsit így olyan érzés, mintha nem venném elég komolyan, hanem sokkal inkább csak félvállról, de a köhögés mellé az edzés nem a legjobb gyógyszer. De javítsatok ki, ha ez másként van :) Minden esetre ennek a tablettának nagyon jó íze van, és átmenetileg tényleg csodát művel, miután beveszek egyet, egy fél órára jól is vagyok. Holnapra ez jobb lesz, érzem! :)

Vasárnap
Éljen, éljen. Így estére egész sokat segített ez a tabletta, nem akarok megfulladni legalábbis. Így hát most jöhet egy jó kis edzés. Van mit bepótolnom a hétről, egy csomó edzésnap maradt ki, így hát még válogathatok is, hogy mi legyen a menü. No, nekiállok, aztán meglátom, mire jutok!
...
másfél órával, egy edzéssel és fürdéssel később...
Ez egy szuper zárása volt a hétnek, azt meg kell hagyni. Sokkal jobban érzem magam most, hogy végre tudtam edzeni, időm is volt és a köhögés sem zavart be a képletbe. Nagyon-nagyon kellemes érzés jár most át. Fáradt vagyok, de mégis úgy érzem, hogy tettem magamért valamit és hogy egyszerűen jobban érzem magam a bőrömben. Szuper ez az érzés, úgyhogy hát most le is írom nektek, hogy ez minek köszönhető :)
Ma egy jó kis videóval indítottam a bemelegítés után. Ez a videó jól átmozgatta az egész testem, de főként a felsőtestre összpontosított, ami elmondható volt egyébként az egész mai mozgásomra :) Tetszett, mert nem volt az a végigcsinálhatatlan mennyiség és nem vette el a kedvem attól, hogy egy másikkal folytassam utána. Kezdőknek tökéletes lehet 1 kilós kis kézi súlyzókkal, mivel nekem egy kicsit még kevés is volt ez a mennyiség. Egy kört pluszban még simán csináltam volna még egyszer :) De nem baj, mert volt még mellé más is mára!
A másik fele pedig egy hasizmot megcélzó rész volt, aminek köszönhetően úgy érzem, hogy nyárra már kész kockahasam lesz. Bár azért én ezzel óvatosan akarok bánni, annyira nem vagyok oda a kockákért, inkább a tónusokat szeretem, azt hogy nem kell egyfolytában attól tartanom, hogy az egész olyan löttyedt na :) Az ezen a linken elérhető edzés bizony erre tökéletes! A fenti videó után én csupán egyszer hajtottam végre az előirányzott gyakorlatokból a megadott ismétlésszámot, de így is nagyon brutálisan megdolgoztatta a hasizmaimat. Érzem, hogy sokkal szebb és bizony azok a fránya kis kockák is egész jól előjöttek :D Fura érzés ez na. Minden esetre ha valaki egy szuperjó hasizom gyakorlatot szeretne, annak bizony ezt az edzést melegen ajánlom. Szerintem ez azért is jó, mert az alhasi részre is kellően hoz gyakorlatokat, így pedig az egész formálódik :) Szerintem tényleg érdemes megcsinálni, na! :)

Akárhogy is nézzük, ismét eltelt egy hét, én pedig most úgy érzem, hogy alakulhatott volna jobban is ez a hetem. De majd jövő héten odateszem magam ismét. Azért most bekavart egy kicsit ez a motiválatlanság dolog, meg a betegség is. Valahogy úgy érzem, hogy ez a kettő bizony együtt járt most, és valószínűleg ezért is voltam ennyire levert a héten. De ma már jobban érzem magam, úgyhogy épp itt az ideje annak, hogy jövő héten újra jobban bevessem magam! Időbeosztás vigyázz, most aztán nem kíméllek! :)
Remélem, még mindig velem tartotok, és ti sem adjátok fel a kihívásotokat. Látjátok, nem lehet mindig teljesen tartani magunkat az előírtakhoz, de a lényeg az, hogy ne adjuk fel az elhatározásunk, és hogy folytassuk tovább! Jövő héten ugyanitt találkozunk! :)

Gyönyörű szép napot!

Nóra
This entry was posted in

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése